Kontigentkassa

Trenger barn/ungdom økonomisk hjelp for å være med på en fritidsaktivitet? Da kan de få støtte fra Kontingentkassa!

Formål: 

Kontingentkassa er en tilskuddsordning som skal gi barn og unge i Tinn kommune en mulighet til å delta jevnlig i minst én organisert fritidsaktivitet sammen med andre, uavhengig av foresattes økonomiske situasjon.  

Målgruppe: 

Barn og unge fra 6 år til de er ferdige med videregående skole, bosatt i Tinn kommune, som trenger økonomisk hjelp til å betale for aktiviteten på grunn av utfordrende familieøkonomi. Kontingentkassa er ikke for lag- og foreninger som har utfordringer med å inndrive kontingenter. Det er barnets/familiens situasjon som er avgjørende. 

Hva gis det støtte til:  

Støtteordningen skal primært dekke medlemskontingenter/treningsavgifter i organiserte fritidsaktiviteter og eventuelt dekke nødvendig utstyr for å gjennomføre aktiviteten.  Aktivitetene må være noe som foregår over tid. Det kan ikke søkes på tilskudd til kontingenter/avgifter i etterkant av et semester/medlemsår.  

Hvor mye:  

Det kan søkes inntil 3000 kr per barn/ungdom per år. Dersom medlemskontingent/treningsavgift gjelder for et semester og ikke et helt år, skal det søkes på nytt hvert semester. Tilskuddet tildeles direkte til fritidsaktiviteten- ikke til barnet/ungdommen eller deres foresatte. 

Hvem kan søke (på vegne av barnet): 

Det er trenere/ledere, lærere eller andre i fritidsaktiviteten (idrettslag, kor, kulturskole, lokallag ol.)  rundt barnet/ungdommen som kan søke om støtte. Ressurspersoner som arbeider i kommunen, for eks. helsesykepleier, miljøterapeut, barnevernstjenesten m.m. kan også søke på vegne av barnet/ungdommen. 

Barnet/ungdommen eller foresatte kan ikke søke selv.  

Krav til søker: 

Det er den som søker som må vurdere om familien er i en slik situasjon at et bidrag fra kontingentkassa vil være avgjørende for om barnet/ungdommen kan delta på en aktivitet eller ikke. Søker må i forkant ha vært i dialog med foresatte vedrørende ønske om og behov for bistand til en fritidsaktivitet. I samråd med foresatte vurderes det om familien er i en slik situasjon at de ikke selv er i stand til å dekke utgiftene forbundet med fritidsaktiviteten.  

Søker er kontaktperson og har ansvar sammen med foresatte, for å følge opp og se til at barnet/ungdommen husker på/kommer seg til øving/trening og deltar i aktiviteten det er søkt tilskudd til. 

Søknadsbehandling

Søknader sendes elektronisk via skjema på Tinn kommunes nettside. Det skal sendes egen søknad for hvert barn/ungdom det søkes støtte til. Søknader behandles fortløpende. Siste frist for å søke om støtte for inneværende år er 1.desember. 

I søknadsskjema fyller søkeren ut: 

  • Organisasjonsnummer til lag/forening/organisasjon, adresse, kontonummer 
  • Kontaktinformasjon til søker 
  • Navn og fødselsdato til barnet 
  • Navn og adresse til forelder 
  • Velge hva en søker til: kontingent/avgift, innkjøp av utstyr eller begge deler 

Tinn kommune utbetaler ikke utlegg til privatpersoner/foresatte.  

Tilskudd kan utbetales på tre ulike måte:  

  1. Dersom faktura for kontingent/avgift/nødvendig utstyr skal betales av Tinn kommune må faktura for det/den det gjelder, vedlegges søknad.

Når søker har fått innvilget tilskudd, sender saksbehandler faktura og innvilget tilskuddsbrev til økonomikontoret for betaling.  

  1. Dersom utgifter for kontingent/avgift/nødvendig utstyr på forhånd er betalt av lag/forening/organisasjon må kopi av kvittering for innkjøp eller betalt faktura, vedlegges søknad. 

Når søker har fått innvilget tilskudd, sender saksbehandler utbetalingsanmodning, kopi av kvittering og innvilget tilskuddsbrev til økonomikontoret for tilbakeføring av utlegg. Utlegget overføres til lag/forening/organisasjonens konto oppgitt i søknad. 

  1. Ved innkjøp av utstyr som skal kjøpes i etterkant av innvilget tilskudd, skal dette dokumenteres. Kopi av spesifisert utstyr inkludert kostnader fra leverandør/butikk, vedlegges søknad. 

Når søker har fått innvilget tilskudd, sender saksbehandler utbetalingsanmodning, kopi av dokumentasjon på utstyr og kostnad samt innvilget tilskuddsbrev til økonomikontoret for overføring av tilskudd. Tilskuddet overføres til lag/forening/organisasjonens konto oppgitt i søknad. 

Krav til søknaden: 

Vær nøye med å fylle ut hele søknadsskjemaet, og husk å legge ved eventuelle fakturaer, kvitteringer eller lignende, dersom det er mulig.

Kontaktperson:

Anette Gutman, leder for Rjukan og Tinn frivilligsentral, Tlf: 90258062.

2024 © Rjukan og Tinn Frivilligsentral